Мечтано начало! България започна световното с невероятна победа над Финландия във Варна

Снимки: БФВ

С невероятната подкрепа на варненската публика и пред погледа на президента Румен Радев мъжкият национален отбор започна по най-добрия начин участието си на световното първенство у нас и в Италия!

В мача на откриването „лъвовете“ надиграха Финландия с 3-0 (25-21, 25-119, 25-22) пред над 5000 зрители в Двореца на културата и спорта! Така 48 години след първото си домакинство на най-големия волейболен форум, българските фенове отново станаха свидетели на един паметен сблъсък от най-високо ниво!

Тон за перфектното начало даде Валентин Братоев, който матира финландското посрещане с мощен ас още при първия си опит от сервис линията! В следващите минути гостите подобриха представянето си и успяха да поведат с две точки, но благодарение на мощния начален удар и добре позиционираната блокада момчетата на Пламен Константинов спечелиха първата част с 25-21.

Във втория гейм съставът ни продължи със стабилната си игра и приключи частта при 25-19! Финалната точка в частта отбеляза Николай Николов с маркова светкавична атака през центъра!

Най-оспорван се оказа третият гейм, в който гостите успяха да стигнат равенство при 17-17. В следващите точки обаче на сцената отново изгря Валентин Братоев! Пред погледа на своя брат Георги, който подкрепяше „лъвовете“ от първия ред, Вальо първо реализира точка със страховита атака, а малко по-късно направи резултат 20-18 с мощен ас.

В минутите до края Тодор Скримов беше безгрешен, капитанът Виктор Йосифов изстреля истински снаряд от сервис, а за финал Николай Учиков игра мощно по блокадата за 25-22 и крайното 3-0.

Най-резултатен за победата стана Валентин Братоев с 15 точки. 12 отбеляза Николай Учиков, 11 добави Тодор Скрмов, а с 9 завърши Виктор Йосифов. За Финландия Сивула Урпо приключи с 10.

Така България постигна първи успех в Група D и зае еднолично първото място с 3 точки.

В другия мач на откриването Италия надигра пред собствена публика Япония също с 3-0 (25-20, 25-21, 25-23).

Следващият двубой на тима ни е на 13 септември, четвъртък, срещу Иран. Арена на сблъсъка +отново е Дворецът на културата и спорта в Морската ни столица, а началото е точно в 20:40 ч.

 

Георги Сеганов
Теодор Салпаров

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK