Милослав Методиев е Спортист №1 на Кюстендил

В призовата тройка са и каратеките Тодор Настев и Божидар Сотиров

За втора поредна година борецът Милослав Методиев бе избран за Спортист №1 на Кюстендил. През 2019 г той спечели убедително в 20-то юбилейно издание. Ангажименти попречиха на състезателя на клуб "Васил и Георги Илиеви" да присъства лично на днешното тържество в клуб "Шампиони" и награда му взе  Александър Костадинов.

В призовата тройка място намериха и две талантливи каратеки. №2 стана Тодор Настев от клуб "Дарис", а №3 Божидар Сотиров от клуб "Шурикен".

Купите на победителите връчи кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, който благодари на всички за постигнатото и заяви, че следващата година ще бъдат заделени повече средства за спорт.

„Благодаря за нивото, което показвате и за израстването всяка година. Благодаря ви, че показвате, че кюстендилския спорт може да има върхови постижения всяка година, благодаря ви за интелекта, за уменията и знанията и че заради вас за спорта се говори като за нещо важно и ценно. Благодарение на вашите безценни усилия спорта се приема като равен на образованието. През следващата година ще има повече пари за спорт, като в началото на 2020 г. ни предстои среща, на която ще се обсъди дали средствата ще отидат в базата или клубовете. Пожелавам ви светли и благословени празници“, каза Петър Паунов.

Спортист №1 Милослав Методиев, печели за четвърти път класацията. През годината той има 1- во място ДЛП мъже, 1 място ДЛОШ мъже, 10 м. ЕП мъже, 21 м. СП и Олимпийска квалификация мъже, 2 място МТ "Никола Петров".

Тодор Настев е национален състезател на България по Олимпийско Карате. Има 3 място на Световна Младежка Лига - Кипър, Лимасол. 7-и места на Световно първенство за младежи - Сантяго, Чили и Европейско първенство за старша възраст - Алборг, Дания.

В Световната ранглиста при старшата възраст е №8 от 234 състезатели от целия свят в неговата категория, след което премина през лятото при младежите, като в момента е №11 в Световната ранглиста при младежите от 271 състезатели от целият свят в неговата категория.

Божидар Сотиров има 1-ви места на Световна Купа Умаг Хърватска на кумите индивидуално, на Европейско Първенство Стил Шотокан в Скопие, Македония, на Балканско Първенство в Баня Лука, Босна и Херцеговина е на 7 място кумите индивидуално и 2 място ката отборно, на Национално Първенство - 1 място кумите инд., 1 място ката отборно и 2 място инд. ката и още над 20 отличия. Тримата, както и техните треньори получиха много награди от спонсорите на събитието.

Отбор на годината стана тимът кадетки на волейболен клуб "Велбъжд - Олимпия", който тази година се нареди на пето място в България.

Специални награди бяха връчени на клуба по борба "Васил и Георги Илиеви", който за 2019 г е и №1 на България в този спорт, на каратеката Николай Христов за двете 5-и места на Европейското Първенство по Карате за Глухи, както и на отбора по боча на ДПЛФУ "Ильо Войвода" Кюстендил.

По време на церемонията по награждаването на “Спортист на Кюстендил 2019”, специални плакети получиха спортистите, които са номинирани под №1 в 29 клуба, които развиват дейност на територията на Община Кюстендил.

Спортист на Кюстендил уважиха още областният управител Виктор Янев, председателят на ОС - Кюстендил, Михаела Крумова, зам.-кметът Светослав Василев, Нели Петкова, директор на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт” към Община Кюстендил, много спортисти, треньори и деятели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK