Ученици от Благоевград станаха губернатори за един ден

Снимки: Областна управа

За поредна година областната администрация в Благоевград се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден“ – 2018.

Областният управител Бисер Михайлов бе работодател-домакин на осем ученици, които усетиха динамиката на работния ден на мениджъра. Михайлов проведе работна среща с кандидатите за постове в областната администрация.

Учениците Петър Петров от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, Виолета Вучкова от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ и Любомир Стефанов от ПГИ „Иван Илиев“ се запознаха с работата на областен управител и поеха за кратко неговите функции.

Илия Бенгюзов от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, Емилия Кьосова и Мария Чиликова от ПГИ „Иван Илиев“, поеха задълженията на заместник-областни управители. В работата им ги въведе и зам.-областният управител Иван Стоянов, които ги посрещна в кабинета си и разясни на мениджърите за един ден какви са задълженията и отговорностите на политическия кабинет.

Любомира Стамболийска и Христина Кръстева от ПГИ „Иван Илиев“приеха поста на главни секретари от Ася Велкова. За един ден те се запознаха със структурата на администрацията, задълженията и отговорностите на експертите и възможностите за реализация в държавната администрация.

Националната инициатива „Мениджър за един ден“ има за цел да създаде и поддържа взаимовръзка между бизнеса, практическото обучение и местното управление. Инициативата се радва на голям успех по цял свят.

Всяка година в над сто страни, по инициатива на Джуниър Ачийвмънт, висши държавни ръководители и утвърдени лидери от всички сфери на обществения живот дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и вдъхновение, както и от иновативните и свежи идеи на младите хора.

За ден учениците се потопиха в работната атмосфера на администрацията, като усетиха напрежението и тръпката на работния процес и едновременно с това придобиха увереност и мотивация за личностно и професионално израстване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK