Нарушител на задължителната карантина е привлечен като обвиняем

Снимка: Infomreja.bg

Софийска районна прокуратура му е наложила задържане до 72 часа

Досъдебното производство е образувано от столичното Четвърто РУ, след като при извършване на проверки в различни дни по предварително подаден списък на лица, които следва да спазват карантина, полицейските служители са установили, че мъж, който се е прибрал от Швеция с полет през Франкфурт, не се намира на постоянния си адрес.

Установено е, че след пристигането си на летище „София“ той е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, незабавно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен разговор, в който е изразил задоволство от поведението си и пренебрежение към служителите на летището, изпълняващи служебните си задължения.

След събирането на достатъчно доказателства и доклад на материалите по делото в СРП, мъжът е привлечен като обвиняем за неспазване на задължителната 14-дневна карантина в условията на обявено извънредно положение във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19 – престъпление по чл. 355, ал.2 от НК .

Едновременно с това са сезирани и органите на РЗИ – с оглед предприемане на действия за установяване на здравния статус на задържания. След като е установено, че пробата за COVID-19 на лицето е отрицателно, той е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искане пред СРС за определяне на мярка за неотклонение на нарушителя на въведените в страната ограничения и противоепидемични мерки, в условията на извънредно положение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK