Кюстендилец се споразумя с прокуратурата! Спипаха го да шофира без книжка нерегистрирано МПС

Снимка: Infomreja.bg

Условна присъда и за дупничанин, шофирал след употреба на алкохол

Районен съд-Кюстендил, одобри споразумение постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Антон Я., който се призна за виновен в две престъпления - управление на МПС без книжка, отнета със заповед на началника на „Пътна полиция“ и за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред.

Съдия Николай Николов наложи на подсъдимия по-тежкото от двете наказания, а именно - „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „глоба“ в размер на 200 лв.

Подсъдимият Антон Я. се призна за виновен в това, че в периода 23-27.09.2019 година в гр. Кюстендил, в условията на продължаващо престъпление е извършил 2 деяния, при които е управлявал „Ауди А4“, в срока на изтърпяване на принудителни административни мерки за временно отнемане на Свидетелството му за управление на МПС, наложени със Заповеди, издадени от началник група към сектор „Пътна полиция“ към ОД МВР-Кюстендил, на 12.01.2016 година и на 23.09.2019 година – престъпление по чл.343в, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК.

При условията на чл. 54 от НК, подсъдимият, който е неосъждан ще изтърпи наказание 1 година „лишаване от свобода“, с 3- годишен изпитателен срок и „глоба“ в размер на 200 лв.

Антон Я. се призна за виновен и в това, че на 27.09.2019 година на ул. „Цар Освободител“, при сградите на „Пътна полиция“ е управлявал лек автомобил „Ауди А4“, което не е регистрирано по надлежния ред – престъпление по чл. 345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, за което подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Дупничанинът Васил О. също се призна за виновен в това, че на 24.11.2019 г., около 02:51 ч. в гр. Дупница, е управлявал лек автомобил марка „Хонда“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно: 2,04 промила алкохол - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

За това престъпление на подсъдимия е наложено наказание при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, а именно – „Лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, да бъде отложено за срок от 3 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK