Кюстендилец попадна за една година в затвора, след като го спипаха за пореден път да шофира без книжка

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районна прокуратура в Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу М.Й. Драганов за управление на автомобил без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред.

Драганов не е правоспособен водач, същият имал множество наложени наказания за извършени нарушения по ЗДвП. Въпреки това той продължавал да управлява МПС без да има право за това, за което е бил наказан с влязло в сила наказателно постановление.

Случаят е от 25.06.2015 г. в Кюстендил, когато по улица „Овощарска”, Драганов управлявал лек автомобил марка „ Мерцедес“ и бил спрян от органите на полицията.

При извършената проверка не представил свидетелство за правоуправление на МПС. След извършена справка се установило, че същият не притежава такова и се явява неправоспособен водач. Деянието е извършил в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без да притежава съответното СУМПС.

Съставен му бил АУАН от полицейските служители. Драганов е осъждан за извършени престъпления по чл.343в ал.2 от НК.

Мъжът ще изтърпи наказание лишаване от свобода в размер на 1 година в затворническо заведение от закрит тип при строг режим.

На осн.чл.68 от НК съдът е привел в изпълнение наложено на Драганов наказание „лишаване от свобода“ в размер на 3 месеца по постановена присъда на Районен съд - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK