Кюстендилец отглежда над 70 различни растения у дома

снимки: infomreja.bg

Кюстендилецът Емил Динев отглежда над 70 различни растителни вида в дома си.

Уникалното жилище се намира в самия център на града и е атракция за немалко хора от страната и чужбина.

62-годишният мъж може да се похвали с единственото по рода си в България дърво - домат, ароматът на чийто плодове наподобява този на диви ягоди.

„Съвсем скоро продадох едно растение в Силистра. Търсят ме от цялата страна, защото наистина дървовидният домат е уникален, а все още аз съм единственият, който го отглежда. В не малко хотели по Черноморието доматът събира очите на чуждестранните туристи”, казва със задоволство Динев.

Той обяснява любовта си към растенията с тяхното успокояващо и релаксиращо действие.

„Всяка сутрин, щом се събудя, първото нещо, което правя, е да дойда в градината и да си поема глътка въздух, чувствам се прекрасно”, коментира мъжът.

Най-любопитното пък е, че от няколко години от дървовидния домат семейство Диневи приготвя сладко. „Приготвя се както другото сладко, но ароматът е уникален – на диви ягоди ”, споделя и нежната половинка на Динев.

“Имам мандарини, портокали, маслини и какво ли още не”, хвали се Емил, който по професия е строителен инженер. Той се е заел сериозно и с отглеждането на стевия, предпочитано растение заради сладките си листа. Много диабетици дори ходили в дома му, за да си вземат стевия, слагали я в чая вместо захар. Листата на растението пък са четири пъти по-сладки от захарта.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Атанас20:47 - 03.07.2013
НЕ правете реклама на заведението на този кокошкар и крадльо!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK