Кюстендилец изобрази девойка в невероятна пиксел арт инсталация от кубчета

Снимки: Infomreja.bg

Николай Стоянов успял да завърши творбата си за 2 месеца

Кюстендилец изобрази лицето на девойка в невероятна пиксел арт инсталация. Творбата е дело на 23-годишния Николай Стоянов, който в рамките на 2 месеца успя да „нарисува“ картина от рубик кубчета.

 „Доста хора ми помагаха през този период от време. Едно момче начерта на компютър точно колко кубчета трябват и реално как да се позиционират, след това преминахме и към голямото търсене на рубик кубчетата. Една част намерихме в Кюстендил, а другата взехме от София. Трудно беше именно откриването на такова количество кубчета, но накрая успяхме“, обяснява Николай Стоянов.

Невероятната картина тежи около 25 кг. и тя е със завидните размери от 1.40 на 1.20 метра.  Образът също не е избран случайно, той е на момиче, което е специално за Николай.

„Като цяло аз се занимавам с рубик кубчета от тийнейджърската си възраст. Харесвам и изобразителното изкуства, като тук беше моментът да ги съчетая в една обща картина“, твърди още 23-годишният Николай.

До скоро момчето е учило в Спортната академия, а в момента е инструктор по ски и сноуборд в Осогово. „Като цяло се занимавам основно със спорт, преди време се опитах да вляза да уча в училище за приложни изкуства, но не се събраха достатъчно бройки за паралелка.

Сега съчетавам спорта с изкуството в различните му форми. Не мисля това да е единствената ми творба, имам няколко идеи, като се надявам да успея и тях да реализирам в съвсем скоро време“, обясни още Николай.

Картината, изработена изцяло от рубик кубчета, е разположена в сградата на Информационния туристически център, който се намира на площад „Велбъжд“ в Кюстендил. Тя ще остане там до края на годината, като след това идеята на Ники е кубчетата да бъдат подарени на ученици от Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK