Кюстендилци вече могат да плащат данъците си и онлайн

Снимка: Infomreja.bg, архив

Данъчно задължените лица вече могат да плащат сумите за различните видове данъци и такси по интернет чрез дебитна/кредитна карта, без да се налага да посещават на място салона за обслужване на клиенти в Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Кюстендил.

Новата услуга е достъпна в интернет страницата на местната администрация - www.kustendil.bg, „Проверка задължения МДТ” ( голям син бутон, вдясно на екрана). За улеснение на клиентите са публикувани и указания за работа.

Чрез изписване на ЕГН за физическите лица или ЕИК за юридическите, както и клиентския идентификационен номер (КИН – от съобщението за годишни данъци) се влиза в потребителския профил за проверка на задълженията и тяхното плащане.

При онлайн плащането, за което не се удържат никакви допълнителни такси, лицата също имат възможност да изберат кое задължение да платят и за какъв период, могат да въведат и сортиране на данъците и таксите по партида или по години.

Така начините за заплащане на местни данъци и такси към Общината вече са в брой, по банков път, с пощенски запис, чрез ПОС терминал и чрез интернет.

От новата услуга могат да се възползват всички, тя ще спести време и усилия на клиентите. Всеки може да плати данъци и такса битови отпадъци към Община Кюстендил от своя компютър, таблет или телефон, независимо къде се намира.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK