Кюстендилци с нова кауза! Помагат на 14-годишния Теди да пребори остеосаркома

Снимки: Личен архив

Кюстендилци за пореден път се обединяват в една обща кауза. Тази да помогнат на 14-годишния Теодор Велинов да пребори остеосаркома - вид много агресивен рак на костите.

Теди е ученик в 7 клас на ОУ „Даскал Димитри“ - Кюстендил, той тренира футбол и обича да е сред приятели. Той е единствено дете на мама Светла и тате Даниел.

В началото на месец май, Теди започва да изпитва леки болки в крака, което първоначално близките му мислили, че се дължи на пренатоварване в тренировките по футбол. След известно време се поява отток и след това накуцване.

Родителите му решават да потърсят помощ в Университетска Специализирана болница по ортопедия „Проф.Бойчо Бойчев“, където след направени редица изследвания е установено, че Теди има остеосаркома феморис сенистри - вид много агресивен рак на костите.

При 14-годишното момче той е засегнал бедрената му кост. При направения ЯМР се вижда, че туморите са два.

След установяването на диагнозата е пренасочен в клиника по детска онкохемотология ИСУЛ, където е приет за лечение.

До момента Теодор има направена една химиотерапия и в момента се възстановява у дома. Лечението на този вид рак е много агресивно и включва химио и лъче терапия и най-вероятно ампутация на крайника.

Родителите на Теодор са подали документи в Университетска болница Шарите, Берлин където са изказали второ мнение и твърдят, че могат да запазят крака на Теди. Вчера беше изпратен диска от ЯМР в Берлин и се очаква до 2 - 3 седмици да бъде получена оферта за лечението му.

По предварителна информация сумата ще е около 300 000€!

„Огромна е знаем, но детския живот няма цена и особено, когато касае живота на нашето дете то той е безценен и родителите ще направим всичко по силите си, за да спасим живота на Теодор. Подадени са и документи в НЗОК, фонд за лечение на деца в чужбина и от там ще очакваме становище след 30 дни! До тогава Ви моля да подкрепите Теодор и да му дадете шанс да живее“, обявиха организаторите на благотворителната кампания.

Дарителска сметка

IBAN:BG25UBBS80021083543740
BIC:UBBS BGSF
Титуляр: Теодор Даниелов Велинов

HelpKarma

http://xn--helpkarma-u3h.com/help/zalechenie
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK