Красимир Каракачанов: Честит празник на българската просвета и култура!

Нека си пожелаем вдъхновение, самоотверженост, борбеност, вяра, духовност и мъдрост!

Уважаеми българи, скъпи сънародници, независимо къде се намирате на този СВЕТЪЛ и СВЯТ ПРАЗНИК, както и вие, които сте ПАТРИОТИ, ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ НА ВМРО, БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК - 11.5.2020 г. - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНСТ!

ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕМ ОСОБЕНО ВНИМАНИЕ, ЧЕ ТОЙ СЕГА СЕ ПРАЗНУВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ - ПО СТАР СТИЛ! НА ТАЗИ ДАТА СЕ ПРИЕМА, ЧЕ В 815 г. Е РОДЕН ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА НАШЕТО ПИСМО И ЧЕТМО - МЕТОДИЙ, А КОНСТАНТИН КИРИЛ - Т. НАР. ФИЛОСОФ, Е РОДЕН В 827 Г. В МОРАВИЯ.

ПО ТОЗИ ПОВОД НИЕ ПОЧИТАМЕ НАШИТЕ ПЪРВОАПОСТОЛИ, НАРЕЧЕНИ ОЩЕ РАВНОАПОСТОЛИ, ОТ 1857 Г., КОГАТО СА ПОЧЕТЕНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА "СВЕТИ СТЕФАН", И ИМЕННО ТОЗИ ДЕН  ВЕЧЕ СЕ СМЯТА ЗА ВСЕОБЩ УЧИЛИЩЕН ПРАЗНИК, КАКТО И ЗА ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА, КОЯТО СЪЩО НОСИ ИМЕТО "СВЕТИ, СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИ" И СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО СТАВА ВСЕНАРОДЕН ДУХОВЕН ПРАЗНИК.

ТРЯБВА ОЩЕ ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ В 1851 Г. ЕПАРХИЙСКОТО УЧИЛИЩЕ "СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ " ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ  ПРАЗНУВА КАТО ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ - ПО СТАР СТИЛ, а ДАТАТА 24 МАЙ ЩЕ СЕ ПРАЗНУВА ПО НОВ СТИЛ!

ОТ ДНЕС НАТАТЪК НЕКА СИ ПОЖЕЛАЕМ НАЙ-ТЪРЖЕСТВЕНО ДА ПРАЗНУВАМЕ ТОЗИ СВЕЩЕН ПРАЗНИК, И ТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 11 МАЙ 2020 Г. ПО СТАР СТИЛ, КАТО ПО ТОЗИ ПОВОД ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ ОЩЕ ВДЪХНОВЕНИЕ, САМООТВЕРЖЕНОСТ, БОРБЕНОСТ, ВЯРА, ДУХОВНОСТ И МЪДРОСТ!

НЕКА ДА НИЕ ЧЕСТИТ ТОЗИ БЛАГОСЛОВЕН ПРАЗНИК!

 

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2