Земеделци от Копривлен плашат с протести заради ВЕЦ на депутат

Снимка: Infomreja.bg

Група земеделски производители от хаджидимовското село Копривлен изпрати остра жалба до правителството, министерствата на енергетиката и на земеделието и храните, както и до "Напоителни системи" - Гоце Делчев.

Недоволството е заради недостиг на вода за напояване на повече от 60 % от обработваемата земя в землището на селото. През летния сезон поливането от построените за целта два канала на културите, намиращи се между двете водни съоръжения, се оказвало мисия невъзможна.

"Поливният канал, който хваща водата от река Места при село Баничан, е пълен до Мосомище, и по-точно до ВЕЦ-а при селото. Оттам до Ляски и особено до Копривлен вода никога не достига. Питаме се какво прави началникът на "Напоителни системи" - Гоце Делчев, Димитър Попов, който е общински съветник от ГЕРБ? Ако не може да се справи с осигуряването на вода за посевите ни, да се маха", пишат в жалбата си земеделците.

Според тях водата от много години се спира, за да осигури работата на ВЕЦ-а на Топлицата, който е на депутата от БСП, Кирил Добрев.

"Още повече се говори, че партийният функционер не спира да критикува точно Вас по всички теми, за които се сети. Питаме се защо държавата в лицето на "Напоителни системи" - Гоце Делчев, не сложи ред в начина на ползването на водата с въвеждане и спазване на график, така че да знаем ние от Копривлен кога ще има вода, за да полеем", се жалват още земеделските производители от хаджидимовското село. 

Те са категорични, че ако до тази неделя този въпрос не намери решение, са готови да напомнят на всички за проблема си, като затворят международния път за Гърция.

 

Кметството в с. Копривлен, снимка: Infomreja.bg
Площадът в с. Копривлен, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Djoni16:50 - 13.06.2018
Bravo na budnite xora ot Koprivlen...
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK