Кюстендилци изпращат 4-ма депутати в НС, резултатът - непредсказуем

снимка: infomreja.bg, архив

4-ма депутати ще изпратят в неделя – 5-и октомври, жителите на Кюстендилска област. Толкова са мандатите, определени за региона. Всички предвидени прояви и срещи бяха отменени от кандидатите за народни представители във връзка с трагедията в Горни Лом и обявения национален ден на траур.

Последните данни на РИК показват, че кандидат-депутатите са 119. Регистрирани са общо 25 кандидатдепутатски листи на партии и коалиции. За извънредните парламентарни избори в областта няма регистрирани инициативни комитети и
независими кандидати.

И тази неделя кюстендилци ще имат възможност да направят своя избор между вече познати лица, като досегашните депутати Мая Манолова от БСП и Кирил Калфин от ГЕРБ. За народния вот ще се бори и един от най-атрактивните участници - самоковецът Александър Методиев, който е от ромски произход. Известният като бат’ Сали е водач на листата на ДПС от Кюстендилски избирателен район.

На политическата сцена за изява застава и бившата народна представителка от НДСВ Ваня Цветкова, която е водач на листата от Движение 21.

И този път в изборния ден ромите от квартал "Изток" в Кюстендил ще гласуват в смесени градски секции. Те са поместени в две учебни заведения – Техникума по текстил и този по селскостопанство. От полицията предвиждат в районите да бъдат поставени и кпп-та, които да следят да не се извозват организирано роми, които да гласуват за определен кандидат.

Вече изтече информация, че е започнато и търгуване с ромски гласове в Дупница. Коментарите са, че цената на един глас е около 50 лв.

От полицията вече са извършили проверка по случая, има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

За момента няма постъпили жалби за  нарушения в РИК - Благоевград. Най-вероятно обаче те ще завалят на 5-и октомври.

Очаквайте пълна информация от ИНФОМРЕЖА за случващото се в изборния ден. Можете да подавате сигнали за нарушения и на електронната ни поща - [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

сик21:30 - 03.10.2014
Политиците станаха толкова жалки ,че няма накаде.А спомняте ли си великото народно събрание 90-те.Професори,интелектуалци,академици,писатели....А,сега какво даскалчето крадливо от с.Дъбница. Мамаааа виииии.......
tito11:54 - 03.10.2014
a viv oblast blagoevgrad vsicko e lesno predskazuemo gerb,,3,,bsp 3,, dps 2,,reformatori 1,, bbc 1 ,, vmro 1
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK