Съдят крадец, представял се за майстор и задигал автомобили

Снимка: Infomreja.bg

Вместо да поправи скоростна кутия, 43-годишният мъж продал колата на части

Районна прокуратура – Кюстендил, е внесла в съда обвинителен акт срещу К. Б. (на 43 години) за извършено от него престъпление по чл. 206, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.

Подсъдимият Б. е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като четири от присъдите са му за присвояване на чужди движими вещи. Понастоящем изтърпява ефективна присъда „лишаване от свобода“ в Софийски централен затвор.

В края на 2018 г., чрез социалната мрежа „Фейсбук“, К.Б. се свързал с Г. във връзка с публикувана от нея обява, свързана с дейността на фирмата й за изработване на дограма. Двамата си разменили телефонните номера, като по време на разговор подсъдимият й заявил, че се занимава с ремонт на автомобили. Жената му споделила за повредена скоростна кутия на колата й, като той й предложил да я отремонтира. Постигнали съгласие за доставка на поръчания прозорец срещу поправяне на колата от негова страна.

На подсъдимия били докарани в гр. Кюстендил както дограмата, така и МПС заедно с ключа и необходимите документи. Поради финансови затруднения Б. продал автомобила на части, а на пострадалата от действията му жена обяснил, че ремонтът продължава.

По сходен начин той постъпил и с И., чийто автомобил също продал, след което престанал да отговаря на обажданията на мъжа. Тогава собственикът на превозното средство предприел издирването му и установил, че колата му се продава на части в интернет. След като се убедил в това на място, уведомил органите на полицията.

Общата стойност на присвоените от подсъдимия К.Б. чужди вещи възлиза на 4060 лева. Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK