Кюстендилци активни в Деня на превенция за диабет и метаболитен синдром

Снимки: Infomreja.bg

Кюстендил е част от дните на превенция за диабет и метаболитен синдром. Кампанията се организира и самофинансира от фирма за медицински изделия за домашна употреба "Ливеда Мед 2000“, съвместно с австрийска такава и гостуваща австрийска лаборатория.

Подвижната лаборатория е разположена в центъра на Кюстендил, а репортер на ИНФОМРЕЖА видя, че не малко кюстендилци се възползваха от безплатните услуги, които им бяха предложени – изследване на кръвна захар, холестерол и измерване на кръвно налягане. Кампанията се прави за трета поредна година.

„Обиколили сме 2/3 от България, днес гостуваме на Кюстендил, утре сме в Гоце Делчшев, след това ще бъдем в Благоевград и продължаваме и в други райони на страната. Идеята е да помогнем максимално на хората, да обясним, да разкажем, да обърнем внимание на тези от тях, които имат нужда от съдействие и да бъдем полезни.

Всички знаем, че в България профилактика не се провежда в нито една сфера и виждаме и констатираме през тези три години, че има цели региони със завишени стойности на кръвна захар, кръвно налягане и холестерол, а е хубаво да се вземат някакви мерки.“, каза за ИНФОМРЕЖА Даниела Попова – управител на фирма "Ливеда Мед 2000“

 

Даниела Попова

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK