Кюстендил – първи в развитието на женската борба

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

За трета поредна година кюстендилският клуб по борба спечели купата на България в развитието на женската борба. На церемония в комплекс „Диана” в столицата бяха наградени най-изявените състезатели по класическа и свободна борба. По традиция в края на всяка година приз получават и най-добрите треньори в страната.

За пореден път в кюстендилския клуб доказаха че работят целенасочено в свободния сил при жените. Треньори са Валери Райчев и Любомир Балабанов. Представител в София бе треньорът Стойчо Иванов, който получи купата на първенеца. Втори в женската борба е клуб „Дан Колов” /Севлиево/, а трети – „Херкулес” /Ямбол/.

В класическия стил при мъжете първи е клуб „Рилски спортист” /Самоков/, втори – „Левски” /София/ и трети – „Локомотив” /Пловдив/.

Световният шампион Елис Гури бе избран за № 1 на 2011-та от БФ по борба. Отново Симеон Щерев грабна треньорския приз за годината. Втора в класацията е петкратната световна и европейска шампионка Станка Златева, която получи и специална награда - купа на славата за особени заслуги и постижения в българската борба. А трети е световният вицешампион в кат. до 60 кг на класическата борба Иво Ангелов. Той е бивш състезател на кюстендилския клуб по борба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK