Кюстендил вече има своя шампион по културизъм

снимки: личен архив

Кюстендилският състезател по културизъм Росен Иванов /33 г./ спечели републиканската шампионска титла по класически културизъм на първенството в София. На подиума той победи 7 много добре подготвени конкуренти. Росен е вече в състава на националния отбор по културизъм и в четвъртък заминава за Испания, за участие в международен турнир Arnold Classic Europe. България ще бъде представена от 4-ма културисти.

Само преди седмица той се класира на 1-во място в турнира Max Power във Враца, квалификация за участие на турнира в Мадрид. Това бе и първо състезание за него тази година. „Определено културизмът е най-трудният спорт, който изисква голямо постоянство, воля, здрави тренировки и хранителен режим. Само тогава може да има резултати”, споделя Росен Иванов.

„Сега съм в най-добрата си форма! Започнах да тренирам целенасочено за това състезание от около 4 месеца. Работих с по-високи тежести в началото. Консултирах се с инструктора от Кюстендил – Тони Пенков, а на следващите етапи и с Данаил Генев от София, един от най-добрите в тази област. Много неща съм научил от Тони Пенков, който се занимава с този спорт от години. Последната седмица е много важна, когато се изпълнява стриктно хранителния и водния режим. Два дни преди състезание не се пие и капчица вода! За по-големи резултати, диетата е много важна. Разбира се в началото на състезателната ми кариера, допусках много грешки при тренировките. Но постепенно, с годините се добива опит. При културизмът е важна и психиката, ръстът и килограмите”.

Според Росен Иванов този спорт е и много скъп, защото се изисква през подготовката определена храна и хранителни добавки. „Занимавам се културизъм повече от 17 години. Първо започнах с лека атлетика и джудо, и в 9-ти клас се насочих към фитнеса. Участвал съм  в три републикански състезания, но все нещо не ми достигаше за медал. Така реших да провеждам консултации с инструктори от София, които работят с националния отбор. И резултатът не закъсня! Нека младите хора да спортуват, за да се чувстват добре и пълноценно”, пожела новият шампион по културизъм Росен Иванов.  

 

снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK