Кюстендил се подготвя за Празника на черешата

Снимки: Община Кюстендил

Центърът ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци и занаятчии от града

На 26, 27 и 28 юни 2020г. Община Кюстендил организира за тринадесета поредна година, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, “Празника на Черешата” 2020.

С оглед на следепидемиологичната ситуация в страната, празникът ще се проведе при засилени здравни мерки за сигурността на кюстендилци и гости на града.

От 26 юни (петък) посетителите на празника ще имат възможност да закупят екологична кюстендилска продукция директно от производителите. Както всяка година, центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци и занаятчии от града, любители и гости на празника.

Официалното откриване на празника е на 27 юни (събота) от 11:00 часа. Програмата продължава с традиционната изложба-базар на характерни кюстендилски сортове череши, предоставени от Института по земеделие – гр. Кюстендил и изложение на атрактивно подредени и аранжирани щандове от общинските читалища, включващи произведения на изкуството от черешов плод, както и характерното за кюстендилския край вешело.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK