Кюстендил посрещна пролетта

снимки: infomreja.bg

Днес Кюстендил посрещна пролетта. Централният площад „Велбъжд“ се оказа тесен за всички кюстендилци и гости на града, дошли да се насладят на богатата музикална програма.

Празникът започна с молебен за здраве, след което девойките „Кюстендилска пролет 2015 г“ получиха символите на пролетта – антична кана и панер с плодове и пита хляб, от своите предшественички.

„Пролетта е вече тук, в нашия град. Оттук тя ще тръгне по цялата земя и ще отнесе тази любов, която ние всички чувстваме. Надявам се, че, усещайки тази благодат, най-после тази благословена и изстрадала България ще намери своя верен път към спасението, загърбвайки земната суета и давайки път на тази истинска любов.

Какво повече може да искаш от тази пролетна прегръдка, дарена ни от Бога, от тази пролетна усмивка, която всяко малко личице излъчва днес, от тази голяма обич“, каза в приветствието си към кюстендилци и гостите на града кметът Петър Паунов.

Празникът „Кюстендилска пролет“ е знаков за града. Патентован е в патентното ведомство на Република България и е първият конкурс в страната за най-красиво момиче.

Тази година "Девойка Кюстендилска пролет" стана 16-годишната Камелия Андреева. Победителката е ученичка в Професионална гимназия по туризъм "Никола Вапцаров".

Нейни подгласнички станаха Елена Близнакова и Катрин Василева.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK