Кюстендил посрещна пролетта (СНИМКИ)

снимки: infomreja.bg

"Отново дочакахме прекрасния мартенски ден, в който безмълвната природа зашептява. Цялата земя се  покрива с любов, неизказана, единствена. Дошла е пролет и неслучайно светия отец я е изпратил, за да сме точно тук, в този прекрасен регион, с прекрасните лица и  трудолюбиви хора. Надявам се всеки от вас да отнеса капчица от тази любов и всяка душа да се изпълни  с онази неземна радост на благочестие и чистота, за която всички мечтаем, за да бъдем действително най-щастливите хора на този свят, каквито заслужаваме. Честита пролет, бъдете живи и здрави!”.

С тези думи кметът Петър Паунов поздрави кюстендилци и десетките гости на града по време на общоградските тържества днес.

„Да бъде плодородна нашата земя. Бъдете здрави, усмихнати и щастливи!”, каза след предаването на символите на пролетта девойка „Кюстендилска пролет 2014 г.” – Милена Мирева.

Както традицията повелява, на 21 март стотици кюстендилци посрещнаха пролетта на площад "Велбъжд" в Кюстендил. След гостите на града днес бяха вицепремиерът Даниела Бобева, областният управител Иван Каракашки, Адрианополският епископ Евлогий, председателят на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов и депутатите от региона.

Пожелания към хората отправи и представителят на българския патриарх Неофит - Тиверополският епископ Тихон.

Сред гостите на празника бяха и зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбаски и лидерът на „България без цензура” Николай Бареков.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK