Кюстендил кандидатства за “Зелена и достъпна градска среда”

снимка: infomreja.bg, архив

Община Кюстендил ще предприеме процедура по кандидатстване през 2013 г. с проект “Зелена и достъпна градска среда” за извършване на дейности по благоустрояване на зелените площи и квартали в Кюстендил, обявиха от администрацията.

В проекта е включена и рехабилитация на улици - тротоари и енергоспестяващо светодиодно улично осветление. Общински съвет даде съгласие да бъдат осигурени 5 % собствен финансов принос от общата стойност на проекта.

Сумата на собствения принос ще се определи в бюджета по проекта при кандидатстване и следва да е в размер до 250 000 лв. Другите дейности, които ще бъдат реализирани са: подмяна на настилки, изграждане на детски площадки, зони за отдих, спортни площадки, озеленяване, подмяна на парково осветление с енергоспестяващо, създаване на достъпна архитектурна среда, както и поставяне на указателни табели и знаци.

Предвиждат се и възстановяване на чешма, изграждане на енергоспестяващо парково осветление, реконструкция на прилежащите улични тротоари и др. Предназначението на обектите на, които ще бъдат извършени подобренията, няма да бъде променяно за период не по-малък от 5 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK