Кюстендил избира 52-ата "Девойка Кюстендилска пролет"

Снимка: Община Кюстендил

Днес от 19:00 часа на пл.”Велбъжд” - Кюстендил, ще се проведе 52-ият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет 2018”.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. На този празник се избира красавица, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. Изборът се провежда в три кръга - официални тоалети, спортно облекло и единствения по рода си в България тур с народни носии. Участничките, които ще дефилират тази година, са 14 на брой и са на възраст между 16 и 19 години.

Водещи на програмата ще бъдат актьорите Диана Любенова и Станимир Гъмов. В празничната програма ще вземат участие популярните изпълнители Тита, Стивън Ачикор , както и любимеца на всички Дичо.

Журито ще се състои от всички носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента.

Момиче на публиката ще бъде избрано чрез SMS – гласуване, всеки, който иска да даде своя глас може да го направи на кратък номер 1925, с текст: буква P и номера на момичето фаворит от 1 до 14. Гласуването е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла. Цената на едно съобщение е 1.20 лв. с ДДС.

Победителката в "Девойка Кюстендилска пролет 2018" ще получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката по 850 лв. Всички участнички ще получат от община Кюстендил, като подарък и официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK