Кюстендил и Дупница с най-много заразени с коронавирус

Снимка: Infomreja.bg

Двама мъже починаха през изминалото денонощие

Новозаразени с Ковид-19 през изминалите 24 часа има в общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Кочериново, съобщават от Областния кризисен щаб. Общо положителните случаи в областта са 66, като в двете най-големи общини Кюстендил и Дупница отново има най-висок брой заболели от инфекцията – съответно 37 и 25 лица. По два нови случая има в общините Сапарева баня и Кочериново. Взетите за изследване проби през вчерашния ден са общо 102, уточняват от РЗИ.

В рамките на днешния ден ще бъдат изписани шестима излекувани от Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница. В отделението ще останат за лечение 22-ма пациенти, като от тях 8 са в сравнително стабилно общо състояние, а 14 души са в тежко. От по-тежките случаи шест лица са на кислородна терапия.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към този час са хоспитализирани 19 души. Един от пациентите продължава да бъде интубиран и в крайно тежко състояние, 13 лица са на кислородна терапия. Петима души са в сравнително стабилно общо състояние и предстои изписване на част от тях.

Хоспитализираните за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил към този час са 66. Един от пациентите е все още интубиран и в критично състояние. Десет души са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. В рамките деня предстои да бъдат изписани 9 човека.

През вчерашния ден има починали двама души от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания – това са мъже на 59 г. и на 60 г. Областният кризисен щаб поднася съболезнования на близките и семействата на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK