Кюстендил и Дупница с най-много новозаразени с коронавирус

Снимка: Infomreja.bg

117 са регистрираните случаи в област Кюстендил

За изминалото денонощие новозаразени с Ковид-19 в Кюстендилска област са 117 души, съобщават от Областния кризисен щаб. Положителни проби за инфекцията са дали жители на всички общини от областта. Най-много нови случаи има в общините Кюстендил и Дупница – съответно 53 и 39, шестима са новозаразени в община Бобов дол, по пет нови случая има в общините Рила и Кочериново. В община Сапарева баня положителни проби са дали четирима души, в общините Бобошево и Невестино – по двама, а в Трекляно – един човек. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са общо 126. 

Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 50 души. Няма интубирани пациенти, част от настанените за лечение са в тежко, а останалите в средно тежко състояние. В рамките на деня ще бъдат изписани петима души. 

Хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница са 24 лица. На кислородна терапия са 17 души. Десет от тях са в тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко. 

 В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са настанени за лечение 27 души. От тях 9 са в тежко състояние, останалите – в средно тежко състояние. 

През изминалото денонощие има починали четирима души – мъж на 77 г. от община Кюстендил, жена на 57 г. от община Кюстендил, 80-годишна жена от община Благоевград и мъж на 59 г. от община Дупница. Трима от починалите са имали придружаващи заболявания. 

Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семействата на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK