Кръгла маса и концерт за Международния ден на ромите в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Сдружение ЛАРГО с председател Сашо Ковачев, с подкрепата на РУО – Кюстендил,  организира Кръгла маса на тема „Образователната интеграция – ключ към равноправното участие на ромите в българското общество“ и празничен концерт под мотото „Талантът и музиката нямат граници“ с участието на  ученици от кв. „Изток“, по случай – Международния ден на ромите. 

Събитието ще се проведе  от 11.00 часа на 5. април /четвъртък/ 2018г. в Парк хотел Кюстендил,  гр. Кюстендил.

На Първия световен ромски конгрес, състоял се от 8 до 12 април 1971 г. в Лондон, Великобритания, датата 8-ми април е обявена за Световен ден на ромите. На този ден ние почитаме паметта на загиналите си събратя по време на Втората световна война. Между 500 000 и 1 000 000 са ромите - жертви на нацисткия геноцид.

Днес, 73 години след края на Втората световна война, сме свидетели на възраждане на неприемлива идеология и терминология, на силни анти-ромски  настроения и на опити да се провокира социално напрежение и увеличаване на социалните дистанции сред хората.

Образованието е ключ  към  бъдещето  на странaта ни и врата към обучението на учениците в активно гражданско участие и развитие на демократичните ценности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK