Кирил Котев: Прекалено дълго вратата в Община Сандански е затворена за нови идеи и нови хора. Нужна е промяна!

Кирил Котев, снимка: Личен архив

Депутатът Кирил Котев е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Сандански на предстоящите местни избори на 25 октомври. Кирил Котев е роден на 15 януари 1981 г. в град Сандански, по професия икономист. Женен, с две деца. 

Г-н Котев остават десет дни до започването на кандидат-кметската кампания. Готов ли сте за предстоящата надпредвара?

Години наред сме свидетели как хората придобили власт умишлено не спазват законите. Казвам го във връзка с провокациите, които се правят преди започването на кампанията за избор на кмет. Кампанията официално започва на 25-и септември. До тази дата аз ще бъда сред избирателите си от Сандански и цялата Благоевградска област, на работното си място в българския парламент. Чрез тези постоянни срещи съм в непрекъсната връзка с избирателите, разбирам в детайли проблемите, обсъждаме заедно възможните решения. Именно от това общуване с хората излизат и основните идеи за развитието на общината в предизборната програма, която подготвяме.

В досегашните си изяви избягвате персонални квалификации към вашите опоненти. Споделяте, че ще оставите на хората да преценят какво точно Ви прави различен?

Във всичките си срещи с хората в Сандански се споделя едно общо виждане за неизползваните досега възможности на прекрасния ни климат, природни дадености, култура и най-вече личните качества и перспектива за развитие на хората на Сандански, които са най-големият ни капитал. Според мен разгръщането на потенциала на санданчани, за което общината е длъжна да помогне много повече, ще позволи създаването на нови работни места, нови възможности и перспективи и нови доходи за активните хора. А по-добрата инфраструктура ще подобри стандарта на живот и качеството на живот на хората от всички възрасти. 

Кои са най-болезнените проблеми, които не търпят отлагане в община Сандански?

Най-належащият и болезнен проблем е този с безработицата. Младите хора продължават да напускат прекрасния ни град с усещането за безвремие, липсата на правила и липсата на перспектива. Безработицата, безвремието, липсата на перспектива са причинени от недостатъчните инвестиции в община Сандански. Всъщност това е последствие от досегашната политика на затворената врата в общината. Прекалено дълго време, според мен, е била затворена вратата в община Сандански за нови идеи, за нови хора и дори обществените поръчки са били затворени за нови доставчици.

Какъв е начинът за привличане на инвестиции и респективно разкриване на нови работни места в общината? 

На първо място е необходимо да се осигури достъпна инфраструктура. По този начин ще имаме възможност да изградим нова индустриална зона за привличане на инвеститори, както и да реализираме публично-частни партньорства. От голямо значение за разкриването на нови работни места в община Сандански е подпомагането на малкия и среден бизнес чрез стимулиране на предприемачите. В тази насока ще създадем отделно административно звено, което да обслужва с приоритет инвеститори и предприемачи в региона.

Г-н Котев, преди месец на входа на града се появи билборд, на който сте заедно с настоящия кмет Андон Тотев. Какъв е вашият коментар?

Знаем, че за някои политиката е поле за непрекъснати провокации и размяна на реплики, които в същността си са безсъдържателни. Именно поради тази причина се старая да бъда встрани от лепенето на етикети и подобни манипулативни опити за подмяна на факти. И все пак билбордът отразява по чудесен начин досегашното ниво на поведение на хора познати от години с подобни действия. Смятам, че санданчани отказват да ги приемат за свое бъдеще. Отчитам този билборд като грешка и дори автогол на авторите, защото хората са отблъснати от подобен вид провокативни ходове.

Видно е, че имате ясен план за промяна в непосредствена перспектива. Смятате ли, че ще се справите с тежестта на кметските отговорности. Опонентите представят младата Ви възраст като негатив?

Свикнал съм да работя под голямо натоварване, обичам да работя в екип, да ползвам съветите на хората с опит. Не смятам, че младостта е порок. Двама от признатите за най-успешни кметове на България, кметовете на Стара Загора и Бургас, започнаха успешните си мандати на подобна възраст. Все пак нека изчакаме предстоящето официално откриване на кампанията на 25-и септември. Така е редно и почтено. Смятам, че отговорните хора трябва първи да дават пример в спазването на закона.

Защо трябва да гласуват за Вас на предстоящите кметски избори?

Защото с постоянство и стабилност община Сандански ще бъде един по-добър град за живот. Защото статуквото спешно трябва да се промени, ако не искаме да се превърнем в обезличени хора без позиция и мнение. Защото промяна ще има само тогава, когато се спазва и следва направения предварително план/програма и когато човекът, заел тази отговорна позиция, е преди всичко морално длъжен на хората. Искам гражданите да бъдат не само подкрепени, но и чути, защото много рядко някой въобще им дава думата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK