Кирил Калфин се срещна в приемния си ден с жители на Кюстендил и региона

Снимки: Пресцентър ПП ГЕРБ

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ Кирил Калфин проведе днес регулярната си открита приемна за граждани. По време на приемния ден най-често поставяните проблеми пред депутата бяха тези, свързани с ВиК инфраструктурата в региона, имотни и социални казуси.

"По-малко граждани търсят съдействие по лични проблеми, повечето искат да се направи нещо свързано с инфраструктурата и с благоустрояването в града и в региона", коментира Калфин.

Жители и на съседни общини посетиха приемната на депутата от ГЕРБ в Кюстендил. От с. Усойка, община Бобошево поискаха да се направи подмяна на ВиК инсталацията, защото водопроводът там е етернитов, има много пропуски и не достига вода за населението.

Кирил Калфин подчерта, че се търсят варианти и се работи в посока решаване на проблема с недостига на вода в общините Кочериново и Рила. "Опитваме се да направим това, което е необходимо и за Кочериново, и за Рила също.

Необходимо е да се направи един голям резервоар в Кочериново, за да може да се удовлетворяват нуждите от вода в общината и в съседни населени места", обобщи народният представител от ГЕРБ. Той отбеляза още, че по негова информация в Рила се поставят водомери, защото в голяма част от населеното място не е имало. Над 150 са поставени вече и започва редовното отчитане на изразходваната вода.

По време на приемния ден на депутата граждани изразиха задоволство от ремонтните дейности, които се случват в образователната инфраструктура в града, както и от цялостното преобразяване на зоната около река Банщица.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK