Кюстендил домакинства на двудневна IT конференция

Снимки: Infomreja.bg

За трети път Община Кюстендил домакинства на IT конференция  с участието на ученици от 1 до 12 клас от местните училища, преподаватели и специалисти с интерес и познания в тази сфера.

Дигитално изобразително изкуство, технологии и IT mредприемачество са основните теми на двудневния форум в града под Хисарлъка.

Bъвеждане на учениците в новите технологии и възможностите, които предоставя IT секторът, са основните теми на лекциите и заниманията в залата на  Парк хотел Кюстендил.

"Фактът, че немалко от дошлите в залата са били на семинара и миналите години може само да ни радва", отбеляза IT специалистът Георги Прусийски от екипа на Webrika IT Academia, основен организатор на срещата. Форумът е подкрепен община Кюстендил. 

Изборът на Кюстендил за домакин на конференцията не е случаен. Оказва се, че общината се готви добре за тези лекции и  демонстрации. Наскоро са закупени 25 робота и са доставени по училищата за обучение на децата.

Представители на ПМГ "Проф. Емануил Иванов" и ОУ "Даскал Димитри" предстои да участват в състезание по роботика в София.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK