Година затвор за петричанин, мамил за работа в Англия

Снимка: Infomreja.bg

По споразумение между Районна прокуратура – Петрич, и защитата на подсъдимия К. Д. му е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване за извършена от него измама.

Подсъдимият Д. публикувал обява в интернет сайт „БГ-хелп“ за набиране на желаещи за работа във Великобритания, въпреки че нямал право да осъществява подобна посредническа дейност. Същият не бил регистриран в Агенцията по заетостта като посредник на съответен договор, нито имал съответните документи за извършване на този вид услуги.

От 02.03.2016 г. до 07.03.2016 г. подсъдимият провел телефонни разговори, представяйки се за посредник между ферма за плодове „A.J & C.I- Snell“ - Великобритания, и Агенция за търсене на работа. По този начин той поддържал заблуждение у няколко лица, като заявил, че спешно се търсят десет работници за пакетажен цех за плодове и зеленчуци.

За подготовка на необходимите документи за работа (трудови договори) и осигуряване на пътуването на две жени до фермата следвало да му бъде преведена сумата от хиляда и сто лева. К.Д. обяснил, че тя представлява такса за посредническата услуга и включва разходи за самолетните билети. С паричен превод въпросната сума била предоставена на подсъдимия на посочената от него банкова сметка. В действителност обаче, чрез въвеждане в заблуждение, той целял набавяне на имотна облага за себе си.

В хода на разследването на престъпното деяние К.Д. е задържан в чужбина на основание издадена Европейска заповед за арест и предаден на компетентните органи в България.

Извършеното от К.Д. деяние представлява опасен рецидив, тъй като същият е многократно осъждан.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK