Филма „Живи комини“ снима в красивата Ковачевица режисьорът Радослав Спасов

Снимка: Infomreja.bg

Архитектурният резерват Ковачевица, който се намира на територията на община Гърмен, за пореден път е превърнат в арена на филмовото изкуство. 

Радослав Спасов, режисьор и сценарист, влюбен в родопското село, където от години прекарва по-голяма част от времето си, снима филма "Живи комини".

В снимките освен утвърдили се имена на българското кино, участват и местни хора с дългогодишен опит като сценаристи, тъй като в Ковачевица се снимат много филми, в които като статисти се наемат предимно пенсионери и живеещи в селото хора. 

Не са малко и продукциите, които за масовките по време на снимки в Ковачевица наемат редовно статисти и от целия Гоцеделчевски регион. 

Действието на филма се развива в рамките на броени дни, когато за погребение в селото се събират стари приятели. 

Както споделя самият режисьор, филмът е за хората, останали по селата или така наречените "чешити".

За сцена е избран терен срещу гробищния парк, на който са направени нови гробища, специално за снимките на филма „Живи комини“.

Десетките туристи и гости на Ковачевица, макар и отдалеч, вече се трупат, за да гледат  гледат на живо как се снима филм.

Гърменското село Ковачевица, което е със статут на архитектурен резерват, заслужено получи името „Българският Холивуд“ заради сниманите в него вече 29 игрални филма, сред които „Мера според мера“, „Мъжки времена“, „За къде пътувате“, „Бяла магия“ и др. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK