Повдигнаха три обвинения на задържания Мартин Трифонов

Снимка: NOVA

Обвиненията са за блудство, изнасилване и убийство по особено жесток и мъчителен начин

Окръжната прокуратура в Сливен повдигна три обвинения на задържания за тежкото убийство на дете в Сотиря Мартин Трифонов – за блудство с малолетно лице, за изнасилване на непълнолетно лице и за убийство по особено жесток и мъчителен начин на непълнолетно лице. Обвиненията на Мартин Трифонов са повдигнати в присъствието на служебен защитник.

По-рано от Окръжната прокуратура в Сливен обявиха, че ще разглеждат мярката за неотклонение на Мартин в понеделник. 

Това не е първото обвинение за блудство, което прокуратурата повдига на Мартин Трифонов. Той е изтърпявал присъда по това обвинение в затвора в Бургас. По неофициална информация там той е бил сексуално малтретиран.

Междувременно, Мартин остава в болницата в Сливен, под охрана. На този етап от прокуратурата посочват, че задържаният не е дал обяснение. Мотивите за извършването на бруталното престъпление също остават неясни.

Пред NOVA майката на задържания Мартин заяви, че му е помогнала да си събере багажа и да избяга в гората над село Сотиря. Тя твърди, че синът й е невинен и че е се е криел, защото се страхува от полицаите. Мартин е в болница под засилена полицейска охрана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK