Издирват 21-годишен, изнасилил и убил 7-годишно момиче в село Сотиря

Снимка: БГНЕС

Силите на реда издирват предполагаемия извършител по земя и по въздух

Полицията издирва 21-годишен мъж за жестокото убийство на 7-годишно момиче. Тежкото престъпление е станало в четвъртък вечерта в сливенското село Сотиря. Детето е било изнасилено и пребито до смърт. Намерено е в дере в селото. 

Силите на реда издирват предполагаемия извършител по земя и по въздух.

Предполага се, че заподозреният се укрива в гората, за която местните казват, че е изключително гъста и трудно проходима. Издирването ще продължи през цялата нощ.

Жителите на село Сотиря са потресени и искат да помогнат при издирването на извършителя на тежкото криминално деяние.„Наистина е шокиращо за хората в селото. Това, което виждам, е че са се организирали пожарна, полиция, военна полиция, горски, хеликоптери, „Гранична полиция”. Извършителят не е жител на Сотиря. Версиите са много. Цялото село е блокирано в момента ”, обясни кметът на селото Димчо Георгиев.

Извършителят е познат с множество домови кражби. Сплашвал е местни жители с пистолет. След престъплението той е изтрил профила си във Facebook.

Момчето е било стеснително, не общувало с хора. Цялото село е блокирано в момента. Местността е гориста, има лоши участъци, където може да се укрие.

Починалото дете е посещавало местната детска градина и се готвило да започне училище.

 „От много години живее тук. Може би цял живот е живял тук. Знам, че е заплашвал децата ни на центъра на селото. Издирван е за много кражби. Лежал е в затвора за кражби”, разказва местен жител.

„Заплашвал е децата в селото. Размахвал е ножове и палки. Два-три дни след това го видях като минава покрай нас и дори го бих за това, че заплашва децата. Познат ни е с кражби и други подобни деяния, но не очаквахме да направи нещо подобно. Преди две години или миналото лято, може би, излезе от затвора именно заради кражби”, коментира друг местен жител на Сотиря.

Към момента информацията, която дават органите на реда, е оскъдна. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK