Ръководството на МБАЛ и кметовете в Гоцеделчевско с призив за стриктно спазване на мерките

Снимка: Infomreja.bg, архив

Това е и мнението на районния мюфтия Айдън Мохамед

Ръководството на МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев, се срещна с районния мюфтия Айдън Мохамед и с кметовете на общините Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово и Гърмен. На работната среща бяха взети мерки във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка в района.

Броят на пациентите с COVID инфекция, приемани за лечение в болницата, се увеличава, поради което има опасност от изчерпване на възможностите на лечебното заведение по отношение на легловата база и наличния персонал.

Опасения от увеличаване на заразените има и във връзка с наближаващия празник Рамазан Байрам.

Участниците в срещата препоръчват стриктно да бъдат спазвани препоръките на Министерството на здравеопазването за носене на лични предпазни средства, ограничаване на физическия контакт - разстояние не по-малко от два метра,  избягване струпването на хора на малки разстояния, дезинфекция на ръцете.

Спазването на единствените познати начини за ограничаване разпространението на инфекцията ще помогне за намаляване броя на пациентите и съответно – натоварването на медицинския персонал, което ще позволи на болницата да положи най-добрите грижи за тежките случаи, изискващи активно наблюдение и лечение в болнична обстановка.

Празнувайте вкъщи, спасете семействата и познатите си от тази коварна инфекция, която може да бъде и смъртоносна!

 

КОМЕНТАРИ

mdaa13:05 - 23.05.2020
на РЗИ им е през ....
Хг18:43 - 20.05.2020
Рзи да си свършат работата и да затворят огнищата
Хг18:43 - 20.05.2020
Рзи да си свършат работата и да затворят огнищата
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK