"Левски" победи ЦСКА, автогол реши дербито

Снимка: бТВ

"Левски" победи ЦСКА с 1:0 в дербито от 23-ия кръг на Първа лига. Двубоят на Националния стадион не предложи много в чисто футболно отношение, а в главно действащо лице се превърна реферът Владимир Вълков.

В края на първата част той показа директен червен картон на Едвин Джеси от ЦСКА, а малко след това "Левски" откри резултата след автогол на Стивън Перейра. При "синята" атака, довела до попадението обаче, останаха съмнения за нарушение на Паулиньо.

В началото на срещата "Левски" очаквано атакуваше предимно през крилата. Особено активен бе Жерсон Кабрал по десния фланг. Бразилецът на наколко пъти центрира добре в наказателното поле, но "червената" отбрана се справи.

Първият точен удар бе на Али Соу от ЦСКА, който стреля от малък ъгъл, но Николай Михайлов улови.

Всичко най-интересно се случи в края на първото полувреме. В 43' реферът Вълков изгони Едвин Джеси от ЦСКА и показа жълт картон на "Левски" Иван Горанов. Двамата водеха битка, а в опита си да се отскубне Джеси бутна в лицето капитана на "Левски", който го държеше. Решението на дебютанта Вълков вбеси "червения" щаб.

Малко по-късно Паулиньо преодоля Иван Турицов по лявото крило и центрира към Станислав Костов, а там Стивън Перейра си отбеляза автогол с глава - 1:0 за "Левски". Останаха обаче съмнения за фаул на Паулиньо в началото на атаката.

След почивката "Левски" имаше инициативата и можеше да удвои своя аванс още в 47'. Николай Бодуров сбърка, вратарят Черниаускас поправи грешката му, а в крайна сметка Божидар Чорбаджийски изби от голлинията.

В следващите минути играта се накъса от множеството единоборства. Жълти картони за нарушения получиха Тиам и Цветкович от "Левски", както и Иван Турицов от ЦСКА. Защитникът на "червените" Чорбаджийски също бе декориран в жълто, но за реплика към главния съдия.

В третата минута от добавените четири вратарят на "Левски" Николай Михайлов направи две отлични спасявания, с които съхрани крехкия аванс на своя тим. 

С победата "сините" изместиха вечния си враг заради по-доброто представяне в директните двубои. Тимът от "Герена" вече е втори с актив от 48 точки, колкото има и ЦСКА. Шампионът "Лудогорец" е на върха с 53./ бТВ

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK