Съдят инспектор от Агенцията по храните, отглеждал канабис

Снимка: МВР, архив

Окръжната прокуратура в Шумен поема по компетентност досъдебно производство на Районната прокуратура, след като в частен дом в кв. „Дивдядово“ са открити 80 кг стебла и листа марихуана в процес на сушене. Открито е и количество суха маса.

Собственикът на къщата, където се извършвал процесът на сушене, бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители от ОД на МВР в Шумен по сигнал. Тестван с техническо средства, показанията отчели, че мъжът управлява МПС след употреба на наркотични вещества. Така се стигнало до разплитане на случая.

32-годишният мъж, който е ветеринарен лекар и инспектор в Агенцията по храните, отвел полицейските служители в дома си. Разказал също, че е засадил и отглежда за собствена употреба марихуана в гориста местност край преславско село.

Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили разследващите с размера си – около 3 метра. 

Предстои инспекторът от Агенцията по храните в Шумен, държал с цел разпространение и произвеждал марихуаната, да бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Шумен.

По досъдебното производство днес ще бъде дадена пресконференция от административния ръководител на ОП – Шумен, и директора на ОД на МВР, на която ще бъдат огласени подробности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK