Кето режим - полезни факти

Снимка: Infomreja.bg

Може би се чудите дали кето диетата е добра за вас, тъй като през последната година тя стана много популярна в социалните медии.

Това е диета с ниско съдържание на въглехидрати, която насърчава приема на здравословни мазнини, и гласи, че до 80% от общите дневни калории трябва да се състоят от тях. Кето диетата има своите плюсове и минуси: някои от тях са извлекли много ползи от това, но има хора, които трябва да избягват кето.

Ако сте решили да опитате кето, важно е да запомните, че само защото е диета с високо съдържание на мазнини, това не означава, че трябва да консумираме големи количества нездравословни мазнини. За щастие има много възможности за изгаряне на мазнини, докато сте на кето диета.

Ето и храните, които да консумирате спокойно:

Авокадо- Авокадото е една от онези храни с много полезни мазнини. Този плод е пълен с фибри, витамини и минерали. Авокадото също така естествено не съдържа холестерол и натрий, което го прави отличен източник на мазнини, когато сте на кето хранене.

Масло- Можете да го готвите при високи температури, без да губите хранителни вещества. То е противовъзпалително, може да помогне на тялото ни с храносмилането и усвояването на хранителни вещества, а също така помага за укрепване на костите поради витамините, които се съдържат в него.

Други здравословни масла, които се използват в кето, са кокосовото масло и необработеното маслиново масло.

Ленено семе - Лененото семе е здравословен източник на омега-3, фибри, витамини и минерали. Поради високия процент влакна, те помагат на хората да се заситят по-дълго, като по този начин контролират глада.

Риба - Друг отличен източник на омега-3, диво уловени мастни риби като риба тон, сьомга, скумрия и треска са чудесно допълнение към кето диетата. Те също така са богати на протеини и витамин D.

Ядки-Повечето ядки съдържат едновременно мононенаситени и полиненаситени мазнини, които са полезни за сърцето и са добри за понижаване на холестерола. Те са силно питателни и съдържат високо ниво на антиоксиданти, така че включването им във вашата диета е определено полезно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK