Катрин Гемкова е новият световен шампион по таекуон-до на България

Снимки: Община Банско

Катрин е родом от Банско

България получи уникалната възможност да е домакин на един от големите шампионати по таекуон-до.

Над 1500 участници от 84 държави премериха сили във всички възрастови групи – юноши, девойки, мъже, жени и ветерани на Световното първенство в този спорт. Катрин Гемкова спечели световната титла при девойки старша възраст в дисциплината спаринг. Пътят до титлата бе труден за Катрин, преминавайки през тежък жребии с най-сериозните съперници, а именно Корея, Русия, Гърция и Естония.

Катрин анулира състезателката на Корея, която бе с най-добър резултат, но отпадна от битката за първото и второто място.

На финала, тя застана отново лице в лице с опонентката си от Естония, с която вече имаше сблъсък на Европейското в Италия през 2019 година. Златното момиче на Банско и този път изигра перфектно финала и заслужено спечели Световната титла, като стана безпорен шампион в своята категория. Като допълнение, Катрин спечели и третото място в спаринга в отборното класиране.

Изключителното представяне на българските спортисти донесе на страната ни 39 отличия от завършилото 21-во Световно първенство по таекуон-до ITF. В продължение на шест дни пловдивската зала „Колодрума” беше домакин на авторитетния форум, който се състоя във всички дисциплини и категории.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk
loading...