Инициативата "Толерантни и съпричастни" в помощ на уязвими групи в Кресна

Снимка: Община Кресна

Кметът Николай Георгиев подкрепи инициативата на сдружение "Нов избор"

Кметът на община Кресна - Николай Георгиев, подкрепи инициативата на сдружение „Нов избор” - „Толерантни и съпричастни”, свързана с превенция на разпространението на коронавируса и снижаване броя на заболелите от COVID-19, която е в помощ на уязвими групи, които следва да ОСТАНАТ ИЗОЛИРАНИ ВКЪЩИ.

Сдружението поема ангажимент за помощ и подкрепа на следните групи от нуждаещи се:

1. Хората над 65 г., с ниски доходи до 260 лв. от селата Г. Брезница и Сливница;

2. Пълнолетните лица с увреждания, потребители на социалните услуги ЦСРИ от гр. Кресна, с. Сливница и с. Г. Брезница;

3. Семействата на деца, потребители на услугата ЦОП, които нямат доходи от момента на кризата.

Община Кресна поема ангажимент за подкрепа и помощ на:

1. Хората над 65 г., с ниски доходи от цялата община, с изключение на селата Г. Брезница и Сливница;

2. Хората с увреждания с ниски доходи от цялата община, с изключение на селата Г. Брезница и Сливница;

3. Семейства на деца сираци и с безработни родители от общината с изключение на потребителите на ЦОП, управляван от сдружение „Нов избор”.

По инициатива на кмета Николай Георгиев към предоставянето на топла храна два пъти седмично се прибавя и услугата на Община Кресна - пазаруване със средства на човека, направил заявка за това на телефоните на служители от общината: Илиана Златкова (социален работник) - 0893015801; Цветелина Станоева (домашна помощница) - 0896963793, както и здравни съвети от Елена Пандова (медицинска сестра) - 0887923886.

Подкрепата към уязвимите групи от хора ще продължи до края на извънредното положение в страната и е отворена за всички в нужда от изброените по-горе групи хора и семейства.

На горещия телефон в община Кресна могат да се правят предложения, да се задават въпроси и да се искат подкрепа и съвети - Ваня Ангелова (горещ телефон в община Кресна) - 0885460036.

С ПРИЗИВ: „ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ” и проявете СЪПРИЧАСТНОСТ екипът на сдружение „Нов избор” благодари на кмета Николай Георгиев за подкрепата и грижите към всички жители на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK