Катастрофата край Струмяни заради рисково изпреварване, дете загина, тежко ранена пътува за "Пирогов"

Снимка: Infomreja.bg

Рисково изпреварване е предизвикало тежката катастрофа на главен път Е-79 край Струмяни.

При инцидента, станал днес по обяд, са се ударили челно джип със столичани и лек автомобил "Хонда" със сръбска регистрация.

По неофициална информация необмислената маневра е дело на сръбския водач, който на прав участък в района на цеха за мрамор предприел изпреварване и се забил в пътуващия насреща му джип.

Резултатът е една жертва и шестима ранени. Нелепо загина 13-годишно момче, което се возело в хондата. То е закарано в МБАЛ-Благоевград в кома и малко след приемането му в спешното отделение е издъхнало. 

6-годишното му братче е настанено в отделението по хирургия. Бащата, който е управлявал хондата, е в реанимация с политравма и в тежко състояние.

Тежко ранена от същия автомобил се транспортира за столичната болница "Пирогов". 39-годишната жена е със счупена челюст и подбедрица, както и с фрактури на шийни прешлени.

Пострадали са и водачът на джипа и спътниците му, които са от София. 53-годишният шофьор е с фрактури на ребра и се лекува в хирургичното отделение. Там е приет и 9-годишния му син, който е с комоцио и рана на крака. 47-годишната му съпуга също е с комоцио. 

Катастрофата затвори за часове главния път. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK