Депутатът Динев и кметът Бръчков: Крематориум няма да има

Снимка: Infomreja.bg

Петричани на бунт срещу изграждането на крематориум

Петричани на бунт срещу изграждането на крематориум.

Днес недоволни свещеници и граждани се събраха пред Общината преди заседанието на Общинския съвет. Те изразиха отдавна тлеещото недоволство от намерение на частен инвеститор да създаде крематориум. 30 души казаха "не" и на вдигането на местните данъци и такси.

Преди седмица кметът на Петрич Димитър Бръчков обяви, че такова намерение няма и ако има – то той също е против него, дори още при получаването на писмото от РИОСВ за получено при тях уведомление, кметът е изразил становище против реализацията на подобен проект.

„Това е процедура, която е независима от Общината и се води в РИОСВ. Няма допускане от Общински съвет за проектиране на Подробен устройствен план и не са издавани никакви разрешителни документи от Община Петрич“, каза по темата Минка Салагьорова.

Заместник-кметът поясни, че инвестиционното намерение за изграждането на крематориум категорично противоречи на предвижданията на предварителния проект на Община Петрич за Общ устройствен план. 

На пресконференция в Благоевград, народният представител Георги Динев бе категоричен:

Крематориумът е с инвестиционно намерение да бъде частен. Спазвайки процедурите за изграждането на крематориум, трябва да има съгласуване с РИОСВ, МОСВ, и чак тогава частникът трябва да го внесе за одобрение на ПУП в Общинската администрация. Такова нещо все още няма. Аз съм твърдо против, както и кметът. През 2017 април е имало такова инвестиционно намерение, но в ОбС е имало напрежение и не е било прието, защото няма обществен интерес да се изпълни на нашата територия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK