КАТ с мерки за безпроблемното протичане на учебната година

Снимка: Infomreja.bg

От началото на учебната година стартира традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ От 25-и септември до 1-ви октомври в рамките на Седмицата на пътната безопасност започват и мерките, които КАТ предприема за безпроблемното протичане на настоящата учебна година.

Сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР е изпратил сигнални писма до всички кметове в област Кюстендил за отремонтиране на предпазните огради пред входовете на училищата, възстановяване на пътната маркировка на пешеходните пътеки и за отстраняване при проблем на уличното осветление пред входовете на учебните заведения.

„Служителите, които извършват контрол на пътното движение към сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР предприемат всички мерки за безпрепятствено пристигане на децата на училище и тяхното завръщане по домовете. С всички усилия ще се стремим да не се допуснат тежки пътни инциденти по време на учебната година“, каза пред медии Радослав Боюклийски – началник на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР.

Началникът на РУО – Кюстендил Радостина Новакова е уведомена да изготви график, който ще бъде изпълнен от униформен служител на „Пътна полиция“, предвидени са беседи с всички ученици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK