Касим Дал: Вече няма бастиони на ДПС, хората имат избор

снимки: infomreja.bg

“Бастиони на ДПС няма. Хората, които живеят в смесените райони, вече имат избор и съм убеден, че ако те се замислят какво е правено през последните 23 години, ще гласуват за нас“. Това заяви по време на предизборната си обиколка в Пиринско Касим Дал – основател на Народна партия „Свобода и достойнство“, която участва в парламентарните избори в коалиция с НДСВ.

Той бе придружен от евродепутата от НДСВ Станимир Илчев, първата в листата за Благоевградски регион Гюлзара Качанова от Сатовча, кандидата за народен представител и бивш кмет на Якоруда Исмаил Цикалов и кандидат-депутатите архитект Валентин Тюфекчиев от село Кочан, Айше Шериф от Белица и Маргарита Герова от Благоевград.

„Хората искат промяна, защото им е писнало от всички управляващи през последните 23 години. До този извод стигнах от многобройните ми срещи в цялата страна“, отбеляза Дал и призова всички онези, излъгали надеждите на избирателите, да напуснат политическата сцена и да дадат път на новите партии, които имат воля да променят сегашното статукво.

„Нека този път на 12 май хората добре да си помислят за кого гласуват, защото промяната зависи от тях“, отправи апел Касим Дал, който води листите на коалицията в Шумен и Силистра.

Той бе категоричен, че Коалиция „Център – Свобода и достойнство“ ще прехвърли 4-процентната бариера и ще влезе в парламента.

Дал не пропусна и да коментира скандала с незаконните подслушвания. „За съжаление по време на избори пак отвличат вниманието на хората от наболелите проблеми – безработицата, неработещата икономика, огромната криза в държавата. Пак ни занимават със СРС-та, съд и прокуратура, но нека да оставим институциите да си свършат работата, особено Главна прокуратура“, подчерта кандидат-депутатът.

В последния скандал с масовите подслушвания и разсекретените записи той заподозря умишлен сценарий, подготвен от бившите управляващи с цел манипулиране на избирателите и опорочаване на вота.

„За съжаление в България няма независими институции повече от 20 години. Затова създадохме Коалиция „Център – Свобода и достойнство“, за да сложим край на това“, обяви Дал. Според него проблемът на съдебната система е, че има партийни квоти и обвързани хора.

 Предизборната обиколка започна в Якоруда, където днес бе пазарен ден. Без никаква охрана, Касим Дал и кандидат-депутатите от коалицията се разходиха сред хората и се ръкуваха с всеки. На централния площад пък бе организиран митинг концерт с участието на местни изпълнители.

„Ще работим за просперитета на Благоевградска област и за това четирите общини Якоруда, Белица, Гърмен и Сатовча да не са вече сред най-бедните в страната“, призова от трибуната своеобразният домакин Исмаил Цикалов.

В словото си Станимир Илчев обяви, че коалицията е категорично против демагогията, лицемерието и алчността, „която превръща хората във врагове“.

„Крайно време е да престанем да подкрепяме хора, които лъжат и мамят, които са служители на тоталитарен режим, които са разплаквали нашите бащи и майки. Не им давайте повече шанс и гласувайте с бюлетина № 6“, обърна се към избирателите и Касим Дал.

Кандидат-депутатите бяха радушно приети и в гърменското село Рибново. Болките и проблемите с тях си споделиха десетки местни жители, които се оплакаха от безработицата и ниските доходи.

„От 7 души в семейството, само снаха ми работи – в шивашки цех. Пенсията ми е 115 лева, няма работа за децата“, сподели 68-годишният Алих Хатип.

На промяна към по-добро се надява и 89-годишният му съселянин Алим Урланов. Той е вдовец от 10 години, и петте му деца живеят и работят в Рибново. „Трудно е, едвам изкарвам месеца. От 150 лева пенсия 70 отделям за ток, с останалото живея", разказа възрастният мъж, който се оказа дядо на общинския кмет Ахмед Башев.

Представителите на коалицията обиколиха цяло Рибново, като минаха през никога неасфалтирани улици, с настилка от едри камъни.

По-късно през деня те поднесоха цветя пред паметната плоча в село Корница. След това се отправиха към родното село на кандидат-депутата Валентин Тюфекчиев – Кочан, където пиха кафе на централния площад .

В общинския център Сатовча Касим Дал и кандидатите за народни представители от Коалиция „Център – Свобода и достойнство“ бяха гости на сватбено тържество и връчиха парична награда на младото семейство.

Финалното посещение от предизборната обиколка бе в дискотека в село Долно Осеново. Там гостите бяха топло посрещнати от десетки младежи и девойки, както и от кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Fatma Dolin15:16 - 11.05.2013
Kasim davai smachkaig tazi DPS ari dano v ada da goriat prodajnici s vicki ljat kradt i ne znaiat na koi gospot da slujat ako si biah v blgaria priviat glas as shtai da go dam za tebe unushtoji gi tezi krazi te nesa DPS tesa Da Premajesh Seromah dano gospot da dade spravedlivia glas na tozi koito viarva v naroda istinski uspeh Kasim
kasim10:34 - 03.05.2013
както всички които погледнаха в паницата на доган така и касим го дал е един пълен боклук доган го храни толкова години за да отгледа куче в пазвата си народа е казал наяде се въшката и излезе на челото но скоро ще я смачкат.що се отнася до тези които го подкрепят и посрещат те никога не са били от дпс те са хора които като този лал дал само гледат да дръпнат от някаде някой лев и толкоз след това следващите и т.н.атиповци ха ха те са без мозък хора защо само снаха ви работи защото сте мързеле и сега каде ще ви сложи дал за шефове с простите ви глави що се отнася до този смале дето ви е зет май и той ви е видял що за хора сте за да не се занимава с вас то просто и да не ви познава човек като чете му става ясно пак ще си вземете шамарите от дпс защото той е номер 1 както винаги
BOCS01:21 - 30.04.2013
BZEMI. I GYSTERA. DALL GILZAR E KATO. ZEMNOVODNO. OSTE NEE RAZRABOTENA TA S BRANDO SA EKIP.
Касим12:28 - 29.04.2013
Смалеее виш си дядото той няма да гласува за башев камо ли другите. Ти си толкова жалък,че дори и дядо ти те познава и въобще не се съобразява с тебе,защото знае всъщност колко чиниш.

FACEBOOK