Картини на „Новите Майстори“ красят фоайето на театъра в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

С откъс от книгата „Малкия принц“ директорът на кюстендилския драматичен театър Чавдар Ненов откри изложбата „Слънце на хоризонта“, подготвена от „Новите Майстори“ и техния преподавател Евгени Серафимов.

„Именно този откъс от книгата е вдъхновил Евгени Серафимов и неговите ученици да подредят тази изложба. Искам да пожелая на тези млади творци да успеят чрез рисуване и да достигнат популярността и признанието, което заслужават. Ние всички се гордеем с вас и това, което сте постигнали в сферата на изобразителното изкуство“, коментира Ненов.

„Тази изложба я откривам няколко месеца в съзнанието си. Когато слънцето е на хоризонта, когато не се знае дали идва нощ, или ден. Това е онази частица, в която слънцето се чуди накъде на поеме. С "новите майстори" ние се вълнуваме в продължение на година как изглежда слънцето, водата, земята. Изложбата за мен е много специална. Миналата година поставихме началото с копия на най-великия ни художник Владимир Димитров – Майстора. Изложбата е посветена отново на Майстора и на 133 години от рождението му. Усещам го като мисия и съм изключително благодарен, че мога да продължа тази линия, благодарен съм и на децата, които са толкова талантливи“, коментира и авторът на изложбата Евгени Серафимов.

Учениците на Серафимов представят 43 живописни платна, обединени под общото заглавие „Слънце на хоризонта“.

Изложбата събира творбите на 21 млади кюстендилски таланти, а самите произведения могат да бъдат видени в продължение на 30 дни във фоайето на театъра в Кюстендил.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА ИНФОМРЕЖА

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK