Девойката „Кюстендилска пролет 2019“ получи от „Майчина любов“ картина на художника Здравко Анев

Снимки: Виолета Атанасова

Началото бе поставено миналата година – НЧ „Асклепион 1998“ и женското дружество „Майчина любов“ поеха ангажимент да подаряват картина на кюстендилски художник на всяка девойка, носителка на титлата „Кюстендилска полет“.

Тогава Милица Стойчева – „Кюстендилска пролет 2018“, получи живописно платно на художничката Ценка Бакърджиева. Сега изборът на организаторите на инициативата бе картина на художника Здравко Анев, която бе връчена на Снежанка Пенова на трогателна среща в Социалната трапезария „Лили Шмидт“, където е и офисът на „Майчина любов“. 

Това бе голяма изненада за девойката „Кюстендилска полет 2019“, защото в поканата за срещата с нея не бе посочен поводът, сподели Виолета Атанасова – председател на читалището и на женското дружество „Майчина любов“.

От НЧ „Асклепион 1998“ отдавна се опитваха да лансират идеята, че би било хубаво девойката, обявявана всяка година за пролетен символ на Кюстендил, да получава като награда картина от кюстендилски художник – това би било нещо наистина ценно, с което тя ще запомни по специален начин пролетта на своя триумф, ще остане в семейството й като реликва и няма да изгуби стойността си с времето.

Освен това, такъв подарък е и жест към творците от Кюстендил, който – както е известно, има славата на „град на художниците“ и „града на Майстора“.

Снежанка Пенова разказа пред домакините на срещата за себе си, за своето училище – ПГИМ „Йордан Захариев“, за заниманията си с поп и джаз пеене, за плановете си да се посвети на банковото дело, след като  догодина завърши средното си образование.

Преди седмица тя бе поканена от Музикално сдружение „Марин Големинов“ да даде старт на благотворителните инициативи в Кюстендил за събиране на средства за лечението на 14-годишния кюстендилски ученик Теодор Велинов преди заключителния концерт от програмата на Майските музикални дни.

Свободното ми време е малко, но винаги, когато ме потърсите, съм на разположение и с готовност бих помагала за всяка благородна инициатива, сподели тя.

Прекрасно е, че дългогодишните благотворителни традиции на нашето сдружение имат вече свои млади последователи, срещите ни с които са много радостни за нас, споделиха вече напредващите във възрастта си дами от сдружение „Майчина любов“.

Те си направиха снимки за спомен с прекрасната си гостенка на фона на табелата на офиса на сдружението, която е с картината „Молитва“ на Майстора.

Ние пресъздадохме с танц тази картина по време на празника „Кюстендилска пролет“, с приятна изненада си спомни Снежанка Пенова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK