„Секс, наркотици и рокендрол“ във втората вечер от Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“

Снимки: Община Благоевград

Изключителен интерес и бурни аплодисменти на театралната сцена в Благоевград предизвика постановката „Секс, наркотици и рокендрол“. Тя се игра в съботния ден на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров” от 19 часа.

Спектакалът е дело на Ерик Богосян, а артистите вече 25 години показват весели и вълнуващи преживявания за проблеми, които може би съществуват вечно.

От 17:00 часа на Kамерна сцена на Драматичен театър „Н. Вапцаров“ ценителите на театралното изкуство бяха част от „Любовни усмивки“ от А. П. Чехов по „Мечка” и „Предложение”.

Днес, 13 май, от 19:00 часа ще бъде поставен спектакалът „Пияните“ на Явор Гърдев, а от 22:00 часа на камерна сцена ще бъде представен моноспектакъл на Ованес Торосян „HARLEM SHAKE”.

„Тара-ра-бумбия” е единственият по рода си театрален фестивал в страната, чиято мисия е да подпомага и да дава възможност за изява на млади театрални творци, да показва търсенията и смелостта им да експериментират, с подчертан интерес към случващото се на независимата сцена, като същевременно участва активно в изграждането на вкус към стойностното изкуство, отвъд контекста на локалното и националното.

Екипът му се стреми да показва най-ярките и провокативни режисьорски имена, също и да следи развитието на някои от тях чрез редовното им присъствие с нови заглавия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk