Каратеките от „Шурикен“ с отлични резултати на „TURKISH OPEN“

Снимки: КК „Шурикен“

От 6-и до 8-и март в Истанбул, Турция, се проведе силният ежегоден турнир „TURKISH  OPEN“. В турнира взеха участие 1162 каратеки от 172 клуба от 37 държави от Европа, Азия и Африка.

От Карате клуб “Шурикен" - Кюстендил в надпреварата се включиха 6 каратеки. Те постигнаха отлични резултати и представиха достойно себе си, Кюстендилската школа  и Българското карате на високо ниво.

При 10-11-годишните индивидуално ката Владимир Назъров зае безапелационно първото място и се окичи със златен медал. Той защити титлата си от турнира миналата година. Георги Фирков се класира на 2 място ката и зае 2 място в дисциплината кумите до 46 кг в индивидуалната надпревара.

В същата дисциплина Янислав Миленков игра репесаж за трето място, но загуби с 3 на 2 гласа от състезател на домакините. При момичетата Михаела Тодорова зае трето място и се окичи с бронзов медал в дисциплината ката.

При отборната надпревара при 10-11-годишните момчета Шурикените се включиха с 2 отбора. В дисциплината ката „Шурикен-1“ в състав: Антон Алексиев, Андрей Тодоров и Георги Фирков, зае първото място, а „Шурикен-2“ - Владимир Назъров, Йордан Шишков и Янислав Миленков, се класира втори. В дисциплината кумите отборът „Шурикен„ в състав: Андрей Тодоров, Георги Фирков и Янислав Миленков, зае трето място.

Състезателите бяха водени от треньорите Веселин Димитров и Емил Димитров. Те са много доволни от представянето в турнира. „Усилената работа, упоритият труд и силната воля и дух на състезателите доведоха до този висок резултат. По пътя към завоюваните медали, каратеките победиха опонетите си от държави, водещи в света в нашия спорт“, коментираха треньорите.

 

Снимки: КК „Шурикен“
Снимки: КК „Шурикен“
Снимки: КК „Шурикен“

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK