Каратеките от "Петромакс" с отлично представяне на "Златен пояс" в Чачак

Виктория Росева, Ивет Горанова, Габриела Горанова, Станислав Цанов – Чачак, Сърбия 2014, снимка: Ани Антонова

На 12-и и 13-и април в град Чачак, Сърбия, се проведе 43-то Международно състезание по карате „Златен Пояс” за старша възраст, девойки и младежи, жени и мъже. В състезанието участваха около 980 състезатели от 17 държави, сред които Македония, Румъния, Сърбия, Русия, Турция и Гърция.

Българската национална федерация по карате участва на международната изява с 20 състезатели в различните възрастови групи. В националния отбор бяха включени четирима състезатели на Клуб Бойни Изкуства „Петромакс” – град Плевен: Габриела и Ивет Горанови, Станислав Цанов и Виктория Росева.

Националният отбор бе воден от генералния секретар на БНФК – г-н Георги Ривов. Състезателите на КБИ „Петромакс” се представиха отлично в дисциплините кумите – индивидуално и отборно – извоюваха 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала.

Ивет Горанова – ученичка в 7-и клас на Спортно Училище „Георги Бенковски” – град Плевен, със спорт карате, мери сили при дисциплина кумите индивидуално в категория до 54 кг при родените 1999 – 2000 г.

Първата си среща игра с опонент от Македония и би със 7 на 0 точки. Втората среща игра с представител на домакините и спечели с 5 на 0. Третата си среща спечели с резултат 6 на 1. На финалната си среща пък победи с 4 на 1 и взе шампионската титла за категорията. Сестра й Габриела Горанова, също възпитаничка на СУ „Г. Бенковски” Плевен, стана бронзова медалистка на дисциплина кумите индивидуално в категория до 59 кг.

Съученикът им Станислав Цанов при същата дисциплина в категория до 57 кг при юноши - старша възраст  се окичи със златен медал след изиграни 4 срещи с опоненти от Сърбия, Македония и Гърция. Срещите си взима с резултатите от 4 на 0, 1 на 0, 5 на 0 и финала срещу Македония печели с 3 на 1 точки. Станислав Цанов също мери сили и в отборната дисциплина кумите, където той и съотборниците му Васил Ривов от КК „Аида Нет Вадо Рю” и Стоян Паскалев от КК „Самурай” не успяха да надвият отбора на домакините на финала и останаха на второто престижно място – Вицешампиони на дисциплината. 

Отборът на България за дисциплина кумите отборно – кадети бе съставен изцяло от състезателки на КБИ „Петромакс”. Златните момичета на клуба: Виктория Росева, Ивет Горанова и Габриела Горанова класираха отбора на трето място. Първа среща играха Ивет и Габриела Горанови – Ивет победи с 8:0,  Габриела надви опонентката си с 4:0. Във втората среща, играна срещу отбора на Македония, Ивет победи опонентката си с 5:0, а сестра й Габриела - с 9 на 0.

Полуфиналът бе с домакините, които победиха българския отбор за дисциплината  - Ивет завърши срещата си при резултат 0:0, Габи и Виктория Росева отпаднаха с резултат 2:1 и 3:1. При игра за третото място срещу отбора на Румъния надвиха опонентите си и се окичиха с бронзови медали.

Въпреки че не успя да се класира и окичи с медал, Виктория Росева се представи добре и при индивидуалната дисциплина кумите, при родените 1999 – 2000 година, в категория до 54 кг. За съжаление тя изгуби със съдийско решение на осминафинал от представителка на Македония.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK