Дъщерята на Милен Радуканов сред наградените гимнастички от министъра

Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистките от Европейското първенство по художествена гимнастика в Гуадалахара (Испания).

Нашите момичета спечелиха един златен, един сребърен и два бронзови медала.

Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечелиха злато във финалите с три топки и две въжета, бронз в многобоя и отборното класиране заедно с девойките индивидуално - Татяна Воложанина, Анна Келман и Елизабет Йовчева. Воложанина пък спечели сребро на обръч при девойките. Почетни плакети получиха и националните треньори на ансамбъла Весела Димитрова и Михаела Маевска и на девойките Силвия Стойнева.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали отбора за характера, който проявиха след допуснатата грешка на второто съчетание в многобоя и спечеления след това златен медал на три топки и две въжета. Тя специално изтъкна напредъка, който са отбелязали девойките, които имаха съществен принос за отборното отличие.

На отбора сега предстои почивка, след което жените имат лагер в Япония, участие на две Световни купи и подготовка на „Спортпалас“ преди Световното първенство през септември в София. Възстановена от контузията е Теодора Александрова, като треньорското ръководство ще решава коя между нея и заменилата я Стефани Кирякова в кое съчетание на ансамбъла ще играе в предстоящите стартове.

 Татяна Воложанина и Анна Келман пък ще се подготвят за Младежките олимпийски игри в Аржентина. По регламент всяка страна има право само на един участник и двете ще се конкурират за спечелената квота.

За пръв път догодина, по предложение на България, ще се организира тестово Световно първенство за девойки, което ще е в Москва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK