Деца от Кюстендил преживяха невероятни приключения на летния скаутски лагер в Банско

Снимки: личен архив

50 деца от Кюстендил преживяха невероятни приключения на летния скаутски лагер в  Банско. Програмата бе специално разработена за съответния район.

За да бъдат максимално обхванати и удовлетворени от постигнатите резултати, децата бяха разделени по възрастов принцип. Различните маршрути и дейности бяха съобразени с възрастовите им особености.

Програмата включваше екологично възпитание и природозащита, пейнтбол, стрелби и други. Вечерите бяха изпълнени с игри, нощен поход с нощно ориентиране, вечер на таланта, развлекателни занимания, както и посещение на фолклорен фестивал в Банско.

Групата посети и един от символите на Национален парк Пирин – Байкушевата мура, езерота Окото и Рибното бъндеришко езеро.

Екипът  реализирал дейностите на Централният младежки клуб на скаутите в България /ЦМКСБ/ е екип от педагози и преподаватели, планински водачи и  инструктори - специалисти, чийто богат професионален път е свързан с работата с деца.

Приключенията продължават и през настоящия месец юли, през който група деца от града ще се присъединят към скаутският лагер в село Калайджи.

Малките приключенци ще бъдат изненадени с новите есенни предложения на ЦМКСБ.

Централният младежки клуб на скаутите в България е основан през 2006 година, като аполитична, демократична и съвременна мрежова младежка организация, създадена от хора с богат професионален опит в работата с деца и тийнейджъри. Приемайки принципите на скаутското движение, с цялата негова структура и символика, клубът предлага модел, обусловен от специфичните български условия и нарастващото значение на работата в екип, за постигане на високи личностни и професионални резултати.

Дейността е образователна с практическо приложение.Обучението се постига чрез игри и приключения - /при малките деца/, предизвикателства сред природата - /при по – големите/, за да се стигне до социалната зрялост и ангажираност на най – големите с участието им в проекти с обществена значимост. Тези видове занимания се основават на метода на експеренциалното образование - / или така нареченото обучение чрез преживяване/.

През 2013 година ЦМКСБ намира съмишленици сред учителите в град Кюстендил. Дейността се популяризира и обхаща все по-голям брой деца на възраст от 6 до 13 - годишна възраст, които участват в дейностите на клуба.

През пролетната ваканция  малките скаути  от Кюстендил се включиха в пролетния скаутски лагер в Хаджидимово. Програмата подготвена за децата бе изключително разнообразна - походи до живописни месности и еко-пътеки, краеветска програма, скаутски практики, нощен поход и други.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK