Караянчева свиква извънредно заседание заради евтаназията

Снимка: Infomreja.bg

Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на Председателския съвет по искане на членовете на оперативния щаб, който координира борбата с чумата по животните.

На заседанието ръководствата на всички парламентарни групи ще бъдат информирани какво се предприема във връзка със случаите на зараза.

Според министъра на вътрешните работи целта е на тази среща да се изчистят всички съмнения, защото в случая става въпрос за националната сигурност. По думите му всички трябва да осъзнаят каква е опасността и да поемат отговорност. Ограничават се големи обществени прояви със струпване на хора в 10-километровата зона около огнището на чума в Ямболско. Това реши на първото си заседание оперативният щаб, създаден след напрежението около евтаназията на животни в района, където бяха убити малко над 4000 глави добитък.

305 хил. лв. бяха преведени вчера на 26 стопани за около 1600 овце, което е малко над половината. Днес стопаните ще получат парите си по банкови сметки или при кметовете по населени места. Това посочи Цветан Димитров - зам.-министър на земеделието, храните и горите в студиото на „Тази сутрин” по повод болните животни в Странджанско.

Той посочи, че за всеки стопанин има индивидуално оценяване на животните, а някои са посочили, че предпочитат вместо пари да получат други животни след края на забранителния период./ бТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...